Окрупняването на двата лицензирани инвестиционни посредника под бранда Булброкърс ЕАД бе одобрено предварително и от Комисията за финансов надзор. То е част от стратегията на Алфа финанс холдинг АД чрез финансовото си подразделение Финансиа груп АД за увеличаване на пазарния дял в областта на инвестиционното банкиране.

Основната цел е предлагане на комплексно и качествено обслужване на институционални и индивидуални клиенти чрез покриване на висок стандарт на инвестиционното посредничество във всичките му аспекти. Ще бъде постигната оптимална синергия и оптимизация при запазване на пълна приемственост в дейността на двете дружества.

Булброкърс e един от лидерите на българския борсов пазар с над 10-годишна история на финансовите пазари и множество големи институционални и чуждестранни клиенти. За 2007 г. оборотът му на фондовата борса възлиза на 1 573 000 000 лв. СТС Финанс е един от водещите инвестиционни посредници в областта на електронната търговия с валута, чуждестранни акции и деривати.

Новият Съвет на директорите на Булброкърс ЕАД е в състав Иван Ненков – Председател, Станимир Кръстев – Зам.-председател, Росица Лисичкова, Радослав Рачев – Изпълнителен директор с ресор “Институционални и външни клиенти”, Иво Сеизов – Изпълнителен директор с ресор “Форекс и ритейл”.

Към 31 декември 2007 г. по предварителни данни от счетоводните отчети на Булброкърс ЕАД и СТС Финанс ЕАД общият собствен капитал на обединената компания възлиза на 9 190 000 лева, общата печалба преди данъци за 2007 г. на 5 292 000 лева, а общата сума на активите е над 1.5 млрд. лева.

Освен Булброкърс ЕАД, Финансиа груп АД (финансовото подразделение на Алфа финанс холдинг АД) включва още: дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг ЕООД, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт ЕАД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ. Част от Финансиа груп е и македонската Капитал банка АД Скопие (бивша Интернационална приватна банка).

През първото 3-месечие на 2008 г. предстои да бъдат финализирани сделките по придобиване от страна на Финансиа груп АД на 51% от Брокер инс ООД (водещ лицензиран застрахователен брокер на българския пазар) и на 51% от Еуроброкер АД, Скопие (инвестиционен брокер на македонския пазар).