С решение на Добрички Окръжен Съд от 4 септември 2007 г. в търговския регистър бе вписано дружеството Голф Шабла АД, от което Проучване и добив на нефт и газ АД-София притежава 66 194 акции, или 65% от капитала, съобщават от Българска фондова борса.

Предметът на дейност на компанията е организиране на спортни и развлекателни мероприятия; атракционна дейност в областта на спорта и туризма; изграждане на голф игрища и прилежащи съоръжения; извършване на туристически услуги, хотелиерство и ресторантьорство; проектиране, строеж, обзавеждане, покупка и продажба на недвижими имоти; реклама, консултантски и информационни услуги; маркетинг и инженеринг; търговско представителство и агентиране.

Капиталът на дружеството е в размер на 10.183 млн. лв., разпределен в 101 837 поименни налични акции с право на глас с номинална стойност 100 лв. всяка, като от тях 6.038 млн. лв. са парична вноска и 4.145 млн. лв. са във вид на апортна вноска на правото на собственост на недвижими имоти, апортирани от акционерите.

Към момента на учредяване на Голф Шабла АД уставният капитал е внесен над 51%, а именно 5.219 млн. лв., като остатъка акционерите следва да внесат в двугодишен срок от учредяване на дружеството.

Органи на управление на Голф Шабла АД са Общо събрание на акционерите и Съвет на директорите, в състав: Марин Великов Митев, Таня Петкова Парушева, Николай Божидаров Николаев, Павел Георгиев Германов, Димитър Иванов Арнаудов, Георги Христов Тритаков и Пламена Микова Маринова. Дружеството се представлява от Изпълнителният директор Марин Митев.

Вчера акциите на Проучване и добив на нефт и газ се търгуваха на нива от 13.90 до 14.00 лв. за брой.