Проучване и добив на нефт и газ учреди ново дружество

919
Проучване и добив на нефт и газ учреди ново дружество

С Решение на Софийски градски съд от 13 март 2007 г. е вписано учредяването на Химимпорт ойл АД-София, в което Проучване и добив на нефт и газ АД е основен акционер, съобщава БФБ-София.

Компанията притежава 255 000 броя акции, представляващи 51 % от капитала на новоучреденото дружество.

През седмицата АОП съобщи, че Българска сондажна компания е сключила договор за проектиране и прокарване на сондаж Р-1 Одърне в блок 1-1 Плевен до дълбочина 2500 м и извършване на изследователски работи в сондажа на стойност 2.338 млн. лв. без ДДС.

В обема на поръчката е включено и предаване на сондажа, годен за експлоатация или в зависимост от резултата от изследователските работи, демонтаж и на сондажната апаратура, ликвидация на сондажа и рекултивация на сондажната площадка.

Българска сондажна компания ЕООД е 100% собственост на Проучване и добив на нефт и газ АД.

Проучване и добив на нефт и газ приключи изминалата 2006 г. с нетна печалба от 5.342 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 2.891 млн. лв. за година по-рано. Химимпорт АД притежава 52% от капитала, докато Интер Ръбър Хеми ЕООД държи 21.97 на сто.

Днес книжата на дружеството поевтиняха с 1.11% до средно ниво 9.76 лв. при общо изтъргувани 1 588 акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg