Успешният фармацевтичен бизнес се основава върху прозрачност на управлението, иновациите и отговорния мениджмънт. Около тези успешни практики се обединиха водещите лектори на предстоящия Форум MySuccess.bg в областта на фармацията, които представиха днес на среща с медиите най-важните и актуални за тях въпроси от фармацевтичния бизнес.

Своето виждане за проблемите и развитието на сектора представиха д-р Методия Чадиковски, Генерален мениджър на Рош България ЕООД, г-н Огнян Донев, Изпълнителен директор на Софарма АД, и г-н Иван Здравков, Изпълнителен директор на Стинг АД.

„По време на Форум MySuccess Рош България ще представи успешните маркетингови и иновативни практики на компанията" обяви д-р Чадиковски. „Ние полагаме изключителни усилия да осигурим възможността нашата компания да провежда повече клинични проучвания на свои лекарства в България, да работим активно с българските лекари и да спасяваме повече човешки животи", допълни той.

„Един от начините за въвеждането на повече добри практики във фармацевтичния бизнес е именно като ограничим до минимум прилагането на лоши практики" заяви Огнян Донев. Според него прозрачността в управлението и отговорния мениджмънт са пътя, по който трябва да се развива бизнеса.

Иван Здравков обеща да представи формулата на успеха на Стинг за последните 18 години по време на Форума "MySuccess.bg in Pharmacy" и сподели, че компанията дължи своите лидерски позиции на доброто партньорство, както с фармацевтичните производители, така и с аптеките и дистрибуторите.

По време на предстоящият Бизнес Форум ще бъдат представени и добрите и успешни бизнес практики в сектора и от ръководството на Либра ЕАД, и дискусии със Сервие Медикъл, ГлаксоСмитКлайн и др.

С голямо внимание участниците във Форума очакват и дискусиите относно новата здравна стратегия на българското правителство, както и политиките на държавната администрация за фармацевтичния сектор.