Публичното предлагане на Мeком АД - в края на януари

763
Публичното предлагане на Мeком АД  - в края на януари

Публичното предлагане на Меком АД - Силистра ще се осъществи през втората половина на Януари. Конкретните дати ще бъдат обявени от Водещия мениджър на емисията – ОББ АД и Ко-мениджъра – ТБ Алианц – България АД.

Цената на Предлагане на акциите ще бъде определена от водещия мениджър и ко-мениджъра, със съгласието на емитента, след извършване на „букбилдинг” на емисията по реда, посочен в Проспекта. На Общото събрание на акционерите на емитента от 9 октомври2007 г. е взето решение минималната емисионна стойност за една акция да бъде 2.20 лева.

Параметрите на първичното публично предлагане са определени с решение на Общото събрание на „Меком” АД, проведено на 9 октомври 2007 г. Капиталът на дружеството ще се увеличи чрез издаване на до 10 682 800 броя нови безналични поименни акции с номинална стойност от 1 (един) лев, които да бъдат предложени за първоначална публична продажба и свободно търгувани на Българска фондова борса – София.

Минимален размер на емисията е 10 000 000 акции, а максималният - 10 682 800 .

Съдебно регистрираният капитал на Дружеството е в размер на 53 414 000 лева, разпределени в 53 414 000 броя акции, всяка с номинална стойност по 1 лев.

След успешно приключване на публичното предлагане, 20% от капитала на дружеството ще бъдат свободно търгувани на борсата.

Проспектът за първично публично предлагане на акциите на Меком АД може да бъде изтеглен от уеб страницата на ОББ АД , както и от страниците на ТБ Алианц – България АД и Меком АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg