Работна група ще работи за развитието на капиталовия пазар

844
Работна група ще работи за развитието на капиталовия пазар

Междуведомствена експертна група ще подпомага държавата в комуникацията й с институциите, опериращи на капиталовия ни пазар. Това стана ясно по време на кръглата маса на тема „Публичната компания - предимства и перспективи".

Работната група е сформирана с представители на Министерството на финансите, Агенцията за приватизация, Комисията за финансов надзор, Българска народна банка, Асоциацията на банките в България, на инвестиционните посредници и управляващи дружества и Българска фондова борса (БФБ). В най-скоро време се очаква и становището по инициативата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Целта на тази експертна група е да подпомага с експертна оценка и предложения отговорните структури за развитието на капиталовия пазар, за подпомагане на процесите по приватизация през борсата, а защо не и в проекта за създаване на енергийна борса", уточни за Profit.bg Бистра Илкова, изпълнителен директор на БФБ.

Работната група ще има и пряко отношение при подготовката за листване на дружествата от структурата на БЕХ на капиталовия пазар.

Дали може да очакваме разписана дългосрочна стратегия за развитието на капиталовия ни пазар като резултат от дейността на експертната група, Бистра Илкова не можа да отговори утвърдително на този етап.

Както знаем последният подобен документ е издаден през март 2008 г. и е озаглавен „Анализ на капиталовия пазар и стратегия на БФБ-София АД за неговото развитие до 2010 година".

Сн.: Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българска фондова борса (Profit.TV)

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg