Радослав Рачев е новият председател на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП). Той беше избран на първото заседание на новия Управителен съвет на БАЛИП вчера.

Новият УС на БАЛИП бе избран от Общото събрание на асоциацията, проведено на 20 ноември 2007 г. в София. Съставът му е от седем члена: ИП "Бенчмарк", ИП "Бета-корп", ИП "Булброкърс", ИП "Евро-Финанс", ИП "Елана трейдинг", ИП "Капман" и ИП "Първа финансова брокерска къща". Съгласно промяна в Устава на БАЛИП, председателят вече се избира сред членовете на Управителния съвет.

На следващото заседание УС на БАЛИП ще приеме основни насоки за работата си през 2008 г. Започната е и процедура по номинации за нов главен секретар на асоциацията.

Радослав Рачев е изпълнителен директор на ИП "Булброкърс". Завършил е финанси в УНСС. От 1997 г. се занимава с търговия с ценни книжа и е в управителния орган на инвестиционния посредник. ИП "Булброкърс" е сред водещите небанкови финансови институции в страната, с най-голям оборот на фондовата борса през последната година и има участие във всички значими сделки, реализирани на БФБ АД.