Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса - София, ще вземе участие в The European Exchanges Summit 2011, по покана на организаторите, съобщиха днес от борсовия оператор. Престижната конференция за капиталовите пазари ще се проведе на 17 и 18 октомври в Лондон.

По същото време Иван Такев, Васил Големански - заместник-председател на съвета на директорите и изпълнителен директор и Георги Български - член на съвета на директорите, се очаква да проведат срещи с инвеститори като част от стратегията за приватизация на държавни дружества през БФБ-София и привличане на интереса им към българския капиталов пазар.

Провеждана всяка година в Лондон, The European Exchanges Summit среща ръководители на фондови борси, инвестиционни банки и други участници на финансовите пазари от най-високо ниво. Някои от участниците тази година са председателят на Лондонската фондова борса, вицепрезидентът на NYSE Euronext, президентът на NASDAQ OMX Nordic, както и много други представители на регулирани пазари, многостранни системи за търговия и институционални инвеститори.

Конференцията адресира през 2011-а промените в законодателството и конкурентната среда на капиталовите пазари. Иван Такев е поканен да изложи гледната точка на развиващите са пазари в панела, посветен на консолидацията на пазарите и тяхната регулация.

"Очевидно е, че индустрията ни премина през много трудни момента в последните няколко години. Като резултат от финансовата криза, много аспекти от бизнеса ни е се променят изключително бързо - регулациите са увеличават, борсите търсят консолидация помежду си, a технологиите позволяват търговия с иновативни инструменти, за влиянието на които участниците в сектора и регулаторите все още не са на едно мнение. Всичко това ще бъде обсъдено в Лондон като ние ще дадем нашето виждане за перспективите пред развиващите се пазари.", заяви Иван Такев.