Ръководството на БФБ се среща с инвеститори в Лондон

1158
Ръководството на БФБ се среща с инвеститори в Лондон

Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса - София, ще вземе участие в The European Exchanges Summit 2011, по покана на организаторите, съобщиха днес от борсовия оператор. Престижната конференция за капиталовите пазари ще се проведе на 17 и 18 октомври в Лондон.

По същото време Иван Такев, Васил Големански - заместник-председател на съвета на директорите и изпълнителен директор и Георги Български - член на съвета на директорите, се очаква да проведат срещи с инвеститори като част от стратегията за приватизация на държавни дружества през БФБ-София и привличане на интереса им към българския капиталов пазар.

Провеждана всяка година в Лондон, The European Exchanges Summit среща ръководители на фондови борси, инвестиционни банки и други участници на финансовите пазари от най-високо ниво. Някои от участниците тази година са председателят на Лондонската фондова борса, вицепрезидентът на NYSE Euronext, президентът на NASDAQ OMX Nordic, както и много други представители на регулирани пазари, многостранни системи за търговия и институционални инвеститори.


Конференцията адресира през 2011-а промените в законодателството и конкурентната среда на капиталовите пазари. Иван Такев е поканен да изложи гледната точка на развиващите са пазари в панела, посветен на консолидацията на пазарите и тяхната регулация.

"Очевидно е, че индустрията ни премина през много трудни момента в последните няколко години. Като резултат от финансовата криза, много аспекти от бизнеса ни е се променят изключително бързо - регулациите са увеличават, борсите търсят консолидация помежду си, a технологиите позволяват търговия с иновативни инструменти, за влиянието на които участниците в сектора и регулаторите все още не са на едно мнение. Всичко това ще бъде обсъдено в Лондон като ние ще дадем нашето виждане за перспективите пред развиващите се пазари.", заяви Иван Такев.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg