Ръководството на БФБ спря от търговия акциите на Слънчеви лъчи България

661
Ръководството на борсата спря за три дни търговията с акциите на Слънчеви лъчи България (), считано от 24 октомври, съобщават от БФБ. След изтичане на срока, той може да се удължи допълнително с разрешение на Димана Ранкова, зам. председател на КФН.

Поводът за спиране от търговия на емисията акции на Слънчеви лъчи България, които са част от структурат на Химимпорт (), е предстоящото сливане на компанията с други седем дружества.

Бъдещият мега холдинг ще включва още Химимпорт Агрохимикали, Зърнени храни–Вълчи дол, Зърнени храни трейд (предишно наименование Зърнени храни България), Бек Интернешънъл, Зора АД, Прима Агрохим, и Зърнени храни Балчик. Това предложение ще се обсъжда на престоящото от 8 ноември 2007 г. извънредно общо събрание на дружеството, съобщиха преди време от Българска фондова борса.

Сливането ще се извърши при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Слънчеви лъчи България се поемат от новоучредяващото се дружество Зърнени храни България.

Предвижда се капиталът на Зърнени храни България да е 170.786 млн. лв., обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с право на ликвидационен дял, с право на дивидент, с номинална стойност 1 лв.

В надзорния съвет на новоучреденото дружество ще влязат Химимпорт, ЦКБ Груп асетс мениджмънт и Финанс Консултинг ЕАД. При липса на кворум събранието ще се проведе на 23 ноември 2007 г.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на компанията, в резултат, на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите е 23 октомври 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg