Ръководството на Еуротерра България насрочи извънредно ОСА през декември

578
Съветът на директорите на Еуротерра България () прие решение за свикване на извънредно ОСА на 12 декември, съобщават от Българска фондова борса. Дневният ред на събранието включва изслушване и приемане на доклад на СД за целесъобразността и условията на сделки за придобиване на дълготрайни активи от дружеството.

Сделката ще се сключи между Еуротерра България и Туин Груп за учредяване в полза на публичната компания на право на строеж върху недвижим имот. Парцелът се намира в район Витоша, местността Гърдова глава и е на площ от 1 950 кв. м.

Учредителят Туин Груп ще учреди в полза на Еуротерра България право на строеж за жилищни сгради с РЗП 2 535 кв. м. Справедливата пазарна стойност на имота е в размер на 429 000 евро, съгласно експертна оценка на лицензиран оценител.

Право на глас в предстоящото ОСА ще имат лицата, придобили и регистрирали акции в ЦД не по-късно от 28 ноември.

Днес сделки по позицията не се сключиха. За последно акциите на Еуротерра България са търгувани вчера при средните 19.8 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...