Ръководството на Монбат гласува за ново обратно изкупуване на акции

750
Ръководството на Монбат гласува за ново обратно изкупуване на акции

На свое заседание от днес УС на Монбат АД () прие решение да бъде извършено ново обратно изкупуване на собствени акции в размер на до 0.295% от регистрирания капитал, или до 115 380 акции, съобщиха от x3news. 

Минималната цена на обратното изкупуване е 11 лв., а максималната – 15 лв. Акцията ще започне от 15 септември. Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от следващия понеделник.

В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 115 380 акции, настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

Бенчмарк Финанс е избраният лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването.

С настоящото уведомление от Монбат АД обявяват край на процедурата по обратно изкупуване на 115 380 акции, или 0.295% от капитала на дружеството, провела се от 1 август до 11 септември.

От компанията уведомяват, че общо изкупените обратно акции за периода са 115 380 на брой. Средната цена за придобиването им е 11.4 лв. за лот, а общо стойността на сделките е 1.32 млн. лв.

Само през септември обект на обратно изкупуване са били 31 130 акции. Те са придобити срещу 11.84 лв. средна цена за лот.   

С обратното изкупуване се цели при неблагоприятна пазарна конюнктура на капиталовите пазари и негативни пазарни тенденции да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството.

Днес акциите на Монбат АД поевтиняха с 2.91% при изтъргувани 22 579 лота. Средната стойност на сделките бе 11.46 лв.

Сн.: Атанас Бобоков, председател на УС на Монбат АД (Profit.TV)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...