Германските производители на луксозни автомобили регистрираха силни продажби през първото тримесечие на настоящата година, след като поставиха нови рекорди, дължащи се главно на растящото търсене на развиващите се пазари и най-вече в Китай.

Гигантът в автомобилостроенето BMW обяви, че продажбите на компанията през първото тримесечие са се повишили с 21.3% на 382 758 коли, което е най-високият резултат за срок от три месеца в историята на производителя. Само през март BMW е регистрирал 165 842 продажби, което на годишна основа е ръст от внушителните 17%.

Търговският директор на Иън Робъртсън посочи, че "2011 е имала прекрасен старт за BMW Group благодарение на атрактивните модели на компанията и стабилните пазари за автомобили в много части на света". Продажбите на леки коли от марката BMW през март се повишиха с 14.6% на 134 892 и с 20.8% за тримесечието.

Въпреки че представляват една малка част от общите, продажбите на автомобили Rolls-Royce се повишиха повече от два пъти и за двата периода. Конкурентните модели на Audi, което е собственост на Volkswagen, също отбелязаха най-доброто тримесечие в историята на марката, след като се повишиха с 18.4% на 312 600 коли. Междувременно, Daimler обяви, че продажбите на Mercedez-Benz са се покачили с 12.7% през първите три месеца на настоящата година и със 7.7% през март.

Източник: БГНЕС