Ръст в печалбата на Българска роза-Севтополис за година

500
Ръст в печалбата на Българска роза-Севтополис за година

Печалбата на Българска роза - Севтополис в края на юни 2009 г. е 314 хил. лв. или почти двойно над резултата отпреди година, сочат данните от неконсолидирания отчет на компанията към края на полугодието.

Нетните приходи от продажби нарастват за година с 3.7% до актуалните 6.66 млн. лв. Постъпленията от реализирана продукция се повишават през разглеждания период от 6.25 млн. лв. на 6.56 млн. лв.

От положителни разлики от промяна на валутни курсове в компанията са постъпили 221 хил. лв., при 35 хил. лв. година по-рано.

Общите приходи на Българска роза - Севтополис в края на юни 2009 г. достигат 6.94 млн. лв., което е повишение от 5.6% на годишна база.

Разходите по икономическите елементи в края на полугодието възлизат на 6.4 млн. лв., нараствайки с 3.6% на годишна база. Общо разходите на Българска роза - Севтополис в края на този юни са 6.63 млн. лв., при 6.41 млн. лв. за същия период на 2008 г.

Днес акциите на дружеството поскъпват на борсата с почти 1%, до 0.88 лв. за лот. Обект на търговия са 42 427 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg