Райфайзен предлага балансиран фонд, деноминиран в долари

777
В следващите месеци Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД ще предложи на пазара нов балансиран фонд, деноминиран в долари, стана ясно на днешната пресконференция на компанията.

Причината за това е, че много хора в България все още спестяват в долари. Фондът ще инвестира до 90% от активите си в акции и облигации, включително и в България.

“Към настоящия момент уставите на сегашните ни четири български фонда бяха променени, което ще позволи да преструктурираме портфейлите си, сподели Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).

Това ще позволи на четирите взаимни фонда да излязат на съседните капиталови пазари, като целта е участие в предстоящи първични и вторични публични предлагания.

Последните новости от Райфайзенбанк са mix депозит, предлагащ 70% от сумата да е в депозит, а остатъкът да бъде инвестиран в Райфайзенбанк (България) Балансиран Фонд и/или Райфайзенбанк (България) Акции, което би позволило постигането на по-голяма доходност.

От банката предлагат и кредитиране срещу залог на дялове от техните фондове, като сумата може да е до 70-80% в зависимост от фонда, срещу който ще се вземе кредит и перспективите пред пазара.

Към настоящия момент Райфайзен Асет Мениджмънт предлага четири български взаимни фонда, които управляват общо 112 млн. лв. към 15 септември и общо осем фонда на Райфайзен Кепитъл Мениджмънт, чиито продажби до 31 август са на стойност 7.311 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg