Раздвижване около приватизацията на Булгартабак до дни

1517
Раздвижване около приватизацията на Булгартабак до дни

Скоро може да се очаква раздвижване около приватизацията на Булгартабак Холдинг, научи Profit.bg. До дни се очаква одобрението на избора и договора със Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид за консултант при продажбата на държавния холдинг от новия надзорен съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Oт АПСК ни увериха, че засега няма сигнали за разваляне на приключилия през февруари конкурс за избор на консултант и обявяване началото на нов такъв.

Причината от Сити да не започнат с работата, за която бяха избрани преди повече от 6 месеца, са кадровите промени в управителните органи на АП и нуждата от време новите назначения да се запознаят по-подробно с процеса на приватизация на Булгартабак.

Кадровите промени в агенцията станаха факт през май 2010 г.

Да припомним, че крайният срок за подаване на оферти в конкурса за избор на консултант при приватизацията на Булгартабак Холдинг изтече на 1 февруари. Преди малко повече от 6 месеца от АП избраха Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид за консултант по сделката.

Фиксираното възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала е 1 018 000 евро.

Предложеният размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажбата е 1.6% от покупната цена, платими след приключването на сделката.

Срокът за изготвяне на разработките е 50 работни дни, като той ще започне да тече веднага след подписването на договора.

Акциите на Булгартабак Холдинг поскъпнаха на БФБ във вторник с близо 13%, до 19.20 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Както и това
# 0
09:09 | 1 September 2010
в. Класа от 15.08.2010 ......На този етап договорът с инвестиционния консултант „Ситигруп“ е подписан от Изпълнителния съвет и внесен за разглеждане в Надзорния съвет. .....
Новина
# 1
09:09 | 1 September 2010
03.08.2010 Монитор До две седмици ще стане ясен начинът на приватизация на „Булгартабак холдинг” АД, съобщи още министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той уточни, че консултантът всъщност вече е готов с доклада си по въпроса, но той трябва да бъде одобрен от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. За консултант при продажбата на „Булгартабак холдинг“ в края на февруари беше избран „Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид”. Целта е сделката по приватизацията на „Булгартабак холдинг” АД да бъде приключена до края на годината. http://www.monitor.bg/article?id=254883
Интервю
# 2
08:09 | 1 September 2010
Интервю в. Класа - 15.08.2010 В момента няма реален договор с консултанта и той не работи по сделката? - Реално няма, но от проведените разговори със “Ситигруп” стана ясно, че екипът им извършва предварителни маркетингови проучвания. Според тях на този етап има индикативен интерес към холдинга.
Деляне,
# 3
07:09 | 1 September 2010
договорът със Сити беше подписан отдавна и 50-дневния срок за предложението им изтече в края на юли. Шефа на АП беше казал преди около месец, че на агенцията и трябва време, за да се запознае с предложената от Сити стратегия. Това се чака, а не тепърва да се подписва договор за консултантски услуги. Такъв има от преди три месеца.
MF
# 4
17:08 | 31 August 2010
Според мен Булгартабак холдинг е приватизирано дружество, в което мажоритарен акционер е министерството на икономиката и енергетиката. Най-вероятно мажоритарният акционер ще се опита да продаде част от акциите си в дружеството при пазарно определената цена. В резултат на това ще се увеличи количеството на свободно търгуваните акции на холдинговото дружество.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg