Скоро може да се очаква раздвижване около приватизацията на Булгартабак Холдинг, научи Profit.bg. До дни се очаква одобрението на избора и договора със Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид за консултант при продажбата на държавния холдинг от новия надзорен съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Oт АПСК ни увериха, че засега няма сигнали за разваляне на приключилия през февруари конкурс за избор на консултант и обявяване началото на нов такъв.

Причината от Сити да не започнат с работата, за която бяха избрани преди повече от 6 месеца, са кадровите промени в управителните органи на АП и нуждата от време новите назначения да се запознаят по-подробно с процеса на приватизация на Булгартабак.

Кадровите промени в агенцията станаха факт през май 2010 г.

Да припомним, че крайният срок за подаване на оферти в конкурса за избор на консултант при приватизацията на Булгартабак Холдинг изтече на 1 февруари. Преди малко повече от 6 месеца от АП избраха Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид за консултант по сделката.

Фиксираното възнаграждение за изготвяне на правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка и организиране и поддържане на виртуална информационна зала е 1 018 000 евро.

Предложеният размер на възнаграждение за успех, при успешно сключена сделка за приватизационна продажбата е 1.6% от покупната цена, платими след приключването на сделката.

Срокът за изготвяне на разработките е 50 работни дни, като той ще започне да тече веднага след подписването на договора.

Акциите на Булгартабак Холдинг поскъпнаха на БФБ във вторник с близо 13%, до 19.20 лв. за лот.