Регистрираха 5 фирми за приватизация чрез НПТ

1402
Регистрираха 5 фирми за приватизация чрез НПТ

На основание на постъпило заявление от Агенцията по приватизация (АП) се регистрират пет дружества за приватизация посредством Неприсъствен публичен търг, информират от Българска фондова борса.

Началната и крайната дата на търга ще бъдат обявени след обнародването в Държавен вестник.

Петте дружества са съответно Търговия на едро - Червен бряг ООД, Медико-Техническа лаборатория ЕООД - Пловдив, столичното Медицински център за рехабилитация и спортна медицина Диана Спорт ЕООД, софийският Център за външноикономическа подготовка на кадри ЕООД и Експомед ЕООД - София.

Процент от капитала на Търговия на едро - Червен бряг ООД, който държавата ще предложи на търга, е 5.08%, или 52 дружествени дяла. Началната цена на пакета е 510 лв. в непарични платежни средства.

В останалите четири фирми за приватизация ще бъдат пуснати 100% от капитала им. Параметрите при Медико-Техническа лаборатория ЕООД са следните - дяловете, предложени за продажба, са 2 000, началната цена е 6 хил. лв., платежното средство е в лева.

Предложените за купуване акции от капитала на Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина Диана Спорт ЕООД са 242, като началната цена на пакета е 4 477 лв.

Наддаването при Центъра за външноикономическа подготовка на кадри ЕООД ще започне от 100 745 лв. Предлагат се 3 407 дяла на компанията. От тях 2 385 ще се платят в лева, а 1 022 чрез непарични платежни средства.

Най-високата начална цена е при Експомед ЕООД - 1 015 406 лв. Предлагат се 5 002 корпоративни дяла, като за 3 752 от тях ще се разплаща с лева, а за останалите 1 250 дяла чрез непарични платежни средства.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg