ДФ Аврора Кепитъл – Балансиран и ДФ Аврора Кепитъл - Global Commodity Fund подадоха заявления за регистрация на Българска фондова борса, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Датата на въвеждане за търговия за двете емисии ще е 10 януари, като присвоените борсови кодове за двата фонда са съответно DFACB и DFACGC.

Аврора Кепитъл - Global Commodity Fund е от балансиран тип, като инвестира предимно в чуждестранни акции, корпоративни облигации и деривативни инструменти на компании, чийто бизнес е пряко и/или косвено свързан с добиването, обработката, транспортирането и продажбата на природни ресурси.

В категорията природни ресурси се визират стоки като природен газ, петрол, мед, олово, платина, злато, какао, пшеница и др. Делът на акциите е до 70% от активите, делът на инструментите с фиксирана доходност до 70%, делът на деривативните инструменти – до 10%.

Целта на Аврора Кепитъл – Балансиран е постигането на добра текуща доходност при средно ниво на риск, като инвестициите ще бъдат насочени балансирано в дългови ценни книжа и инструменти на паричния пазар, както и в акции на публични дружества.

Мажоритарен акционер в Аврора Кепитъл е Прайм Кепитъл Мениджмънт (90.90%), което е собственост на Красимир Катев (75%) и Лилия Абдула (25%), показва справка в Апис.