Решено: По 70 безплатни акции за акционерите на Холдинг Пътища

973
Решено: По 70 безплатни акции за акционерите на Холдинг Пътища

Общото събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД взе решение да увеличи капитала на компанията от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв., предаде репортер на Profit.bg.

За целта от дружеството ще емитират нови 30.24 млн. нови акции, а старите акционери ще получат за всеки притежаван от тях лот по 70 нови акции. Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, станали акционери в компанията, не по-късно от 14-ия ден след провеждането на събранието.

Освен за увеличение на капитала (30.24 млн. лв.) част от печалбата за 2007 г. ще се насочи и за покриване на загуби от минали години (общо 443 хил. лв.), а останалите 630 хил. лв. ще бъдат отнесени във фонд „Резервен”.

Акционерите гласуваха и за овластяване на УС на дружеството да извърши сделки по чл. 114 и сл. ЗППЦК за предоставяне на закупения от Ammann Asphalt GmbH асфалтосмесител на лизинг на „Видапътстрой” ЕАД- дъщерно дружество на Холдинг Пътища.

За 2008 г. „Холдинг Пътища” планира 202 млн. лв. консолидирани продажби и 41.7 млн. лв. консолидирана печалба. Oчаква се приходите на компанията за 2010 г. да достигнат 1 млрд. лв.

Кворумът на събранието бе 67.95% от акционерния капитал.

До момента днес акциите на компанията губят 4.16% от стойността си до средно ниво от 937.10 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg