Роб Херсов - председател на Консултативния борд на водещата световна компания зa луксозни частни полети VistaJet и гост на откриването на изложбата на китайския художник Зенг Фанжи кацна в София с един от частните джетове на компанията, информират от превозвача.

Той пристигна заедно със собственика на VistaJet Томас Флор.

49-годишният Робърт Херсов е частен инвеститор и предприемач, живеещ в Лондон, но инвестиращ в цял свят.

Херсов е бакалавър по бизнес науки от Университета в Кейптаун и има магистърска степен по бизнес администрация от Harvard Business School. Той е известен със сериозните си бизнес контакти и интерес към инвестиции.

Робърт е член на фамилията, създала и управляваща южно-африканския концерн AngloVaal, който е един от най-големите в страната, с капитализация от над 4.6 млрд. и интереси в областта на минното дело, индустрията и производството.

С богата история и перспективно бъдеще, AngloVaal създава и управлява някои от най-продаваните марки в Южна Африка и целия континент в сферата на хранително-вкусовата промишленост (замразени храни, напитки, десерти), леката промишленост (стъкларски изделия, синтетични продукти) и модата.

Херсов вече има първи инвеститорски интерес в България - проект за голф клуб, южно до София - проект на компанията Vivid Estates, в която има сериозно участие.