Robert Marlof Maks приteжава 10% от капитала на Лавена

1026
Robert Marlof Maks притежава 10% от капитала на Лавена АД () след като Виола ООД прехвърли на холандския инвеститор 20 хил. книжа от шуменския производител на етерични масла, козметика и течни лекарствени форми. Това гласи съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Първото прехвърляне на пакет от 10 хил. акции, или 5% от капитала на Лавена АД, е регистрирано в ЦД на 2 ноември. Справка за търговията от началото на месеца показва, че на 2 ноември са изтъргувани 10 330 книжа на компанията в общо 10 сделки при оборот от 517 501 лв. Това прави средна цена от близо 50 лв. за акция.

Такава е и цената на последващата сделка между Robert Marlof Maks и Виола ООД от 15 ноември, когато са прехвърлени останалите 10 хил. книжа от капитала на Лавена АД. След двете транзакции делът на Виола ООД в капитала на публичната компания е сведен до 15%.

Виола ООД става акционер в шуменското дружество в средата на май, когато закупува 50 хил. книжа. На 16 май са изтъргувани общо 150 992 акции на Лавена АД, като средната цена тогава е била 11.74 лв. Сделките са сключени между 11.01 лв. и 14 лв.

Друг акционер, който влиза на същата дата със закупуване на 96 731 акции на публичната компания е Балтимор ЕООД, контролиращ 48.4% от капитала на дружеството. Новите акционери влизат на мястото на дотогавашните мажоритарни собственици – кипърските Ферма Лимитид и Теми Холдингс.

Друг крупен акционер в Лавена АД след 15 септември е Софарма АД (), който контролира пряко и чрез свързани лица 5.18%.

Акциите на Лавена АД засега поевтиняха с 4%, до средните 48 лв. при обем от 50 изтъргувани книжа. Пазарната капитализация на Софарма АД отстъпва с 0.92%, до средните 8.61 лв. за акция и обем от 3 512 разменени книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg