Родните индекси стартираха деня разнопосочно, червеният цвят преобладаваше на борсата

444
Родните индекси стартираха деня разнопосочно, червеният цвят преобладаваше на борсата

Родните индекси стартираха деня разнопосочно и при слаба активност на търговията. Индексът BG40 загуби 0.2% от стойността си час и половина след началото на борсовата търговия, до ниво от 528.74 пункта.

Същото процентно понижение отбеляза и индексът на сините чипове - SOFIX, до ниво от 1 742.28 пункта.

BGTR30 намали стойността си с 0.1% до 1 104.11 пункта, а BGREIT бе единственият сред четирите индекса, задържал се на положителна територия, добавяйки 0.1% до ниво от 101.66 пункта.

Книжата на Доверие Обединен Холдинг загубиха 2% от стойността си при изтъргуван обем от над 5 000 акции, като те бяха сред малкото по-активно търгуваните позиции на официален пазар.

Спадът си от вчера продължиха акциите на ОЦК, като днес те загубиха нови 3.6% до ниво от 97.58 лв. за брой.

При не особено активна търговия понижения регистрираха и акциите на Индустриален Холдинг България и Синергон Холдинг, съответно с 1.6% и 2%.

Понижението си след силните вчерашни разпродажби на родния пазар продължиха и книжата на Ломско пиво, като при обем от над 5 400 акции в началото на борсовата сесия те загубиха 1.3% до цена от 3.81 лв. за акция.

Книжата на Монбат също бяха на страната на губещите, като при не особено активна търговия те поевтиняха с 1.5% до ниво от 30.66 лв.

Акциите на Българска Холдингова компания възстановиха част от изгубеното вчера, като добавиха 4.3% до ниво от 7.1 лв и обем от близо 1 300 изтъргувани акции.

Ръст от 3.2% отбелязаха и книжата на Енергоремонт Холдинг до ниво от 54.27 лв.

Минимално повишение, след значителните загуби вчера, регистрираха и акциите на Еврохолд, които се покачиха с 0.2% до средна цена от 6.92 лв. при обем от около 7 500 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg