Руен холдинг намалява дела си в Кераминженеринг АД

606
В изпълнение на решение на Управителния съвет на Руен Холдинг - Кюстендил (), в момента тече процедура за продажба на 40 хил. акции от капитала на софийското Кераминженеринг АД, съобщава Българска фондова борса. В резултат холдингът ще сведе участието си от притежаваните досега 80 263 книжа на 40 263 броя.

В момента тече процедура по увеличение на капитала на Кераминженеринг от 300 хил. лв. на 500 хил. лв., както и промени в устава на дружеството. Според тях Руен Холдинг ще избира най-малко петдесет процента от членовете на Съвета на директорите.

Взето е и второ решение за започване процедура за увеличение на капитала на Кераминженеринг АД от 500 хил. лв. на 800 хил. лв.

Друга компания, дъщерна на холдинга е в процедура на увеличение на капитала. Това е Авторемонт АД, Дупница. Промяната при него е от 199 999 лв. на 398 999 лв.

Днес се изтъргуваха 50 книжа на Руен холдинг като денят приключи без ценови изменения в средните стойности на акциите от 5.20 лв. Поръчки за купува има за 5.103 лв. и продава на 5.750 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg