Софийският градски съд е отстранил временно шефовете на "Петрол холдинг" и "Петрол", стана ясно вчера от обезпечителна заповед на магистратите. Тя е по иск на Денис Ершов, един от собствениците на двете компании.

Според нея Орлин Тодоров се освобождава от постовете изпълнителен директор на "Петрол холдинг" и като член на управата на "Петрол".

Съдът маха и изпълнителния директор на дистрибутора на горива Светослав Йорданов. От поста му е освободен и Йордан Георгиев, шеф на "Нафтекс петрол" - фирма, която държи търговията на едро с горива.

Определението на съда е изпратено и до Агенцията по вписванията за отразяване на направените промени.

Отстраняването на тримата директори e поредната част от скандала, който избухна през миналата година между двамата съдружници в "Петрол" - Митко Събев и Денис Ершов.

От лятото на миналата година двамата се обвиняват взаимно в злоупотреби и източване на компанията. Битката им премина и през редица съдебни решения и обжалване в София и във Варна, където е седалището на "Петрол холдинг".

Вчера Ершов и Събев не коментираха последното решение на Градския съд в София. Според запознати обаче юристите от екипа на Събев ще обжалват определението. Тодоров, Йорданов и Георгиев бяха назначени от Събев. От екипа му твърдят, че обжалването, което готвят, щяло да послужи за основание тримата да останат на постовете си.

Източник: в. 24 часа