Софийският градски съд издаде обезпечителна заповед, с която спира всички вписвания по партидите на "Петрол холдинг", "Петрол" АД и "Нафтекс петрол" в Агенцията по вписвания, ако са поискани от Орлин Тодоров, Светослав Йорданов и Йордан Георгиев, в качеството им управляващи и представляващи дружествата.

Спирането е на основание бъдещ правен иск, който ще бъде заведен от Денис Ершов. Орлин Тодоров е изпълнителен директор на "Петрол холдинг", Светослав Йорданов е директор на "Петрол", а Йордан Георгиев е управител на "Нафтекс петрол".

Съдебната сага между съдружниците в "Петрол холдинг" продължава от половин година.

До вчерашното решение на Софийски градски съд се стигна след конфликт между акционерите в "Петрол холдинг" Денис Ершов и Митко Събев.

Спорът за това кой е легитимният директор на "Петрол холдинг" се пренесоха в съдебната зала. В конфликта беше замесена дори и Агенцията по вписванията.

Вчерашната обезпечителна заповед на Софийския градски съд се издава на основание на Закона за задълженията и договорите, според който всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил, както и на основание на Търговския закон, според който членовете на надзорния и на управителния съвет отговарят солидарно за вредите, които са причинили виновно на дружеството.

Така промени в партидите на трите дружества в Агенцията по вписвания, поискани от тримата директори, се блокират до произнасяне по иска, който ще заведе Денис Ершов.

Източник: в. Стандарт