Съдът регистрира трите дъщерни компании на Мостстрой

1270
Съдът регистрира трите дъщерни компании на Мостстрой

Софийски градски съд регистрира на 18 декември три дъщерни компании на Мостстрой АД (). Първото дружество е Мостстрой - София АД, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. "Бесарабия" 114, съобщиха от Българска фондова борса.

Предметът на дейност на новоучреденото дружество е строителство, реконструкция и ремонт на мостове и мостови съоръжения, на пътища и пътни съоръжения и всякакви други инфраструктурни съоръжения, инженерингова и научно-изследователска дейност, както и придобиване, управление и разпореждане с участия в български и чуждестранни дружества.

Освен споменатите сфери, в дейността на компанията ще влиза и вътрешна и външна търговия, специализиран оператор на ро-ро терминал и всякаква друга производствена и търговска дейност, незабранена от закона.

Капиталът на Мостстрой - София АД е 4 192 000 лв., разпределен в 4 192 броя поименни акции с номинална стойност 1 000 лв. всяка, част от който е непарична вноска – обособена част от търговското предприятие на Мостстрой АД-София в размер на 4 187 000 лв., съгласно Съдебно-техническа оценителна експертиза, приета с определение от 27.11.2007 год. на СГС.

Дружеството се управлява и представлява от Орлин Георгиев Хаджиянков-председател, и Александър Божидаров Илиев-изпълнителен директор, заедно или поотделно.

Втората регистрирана компания е Мостстрой-Пловдив АД, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул.
'Бесарабия
' 114. Предметът на дейност съвпада с този при горепосоченото дружество.

Капиталът на компанията е 4 444 000 лв., разпределен в 4 444 броя поименни акции с номинална стойност 1 000 лв. всяка, от който е непарична вноска – обособена част от търговското предприятие на Мостстрой АД-клон Пловдив в размер на 4 439 000 лв., съгласно Съдебно-техническа оценителна експертиза, приета с определение от 27.11.2007 год. на СГС.

Дружеството се управлява и представлява от Орлин Георгиев Хаджиянков-председател, и Атанаска Георгиева Чакърова-изпълнителен директор, заедно или поотделно.

Третата фирма е Мостстрой-Велико Търново АД, със седалище и адрес на управление в гр. София, ул. Бесарабия 114. Дружеството е с капитал 1 226 000 лв. разпределен в 1 226 броя поименни акции с номинална стойност 1 000 лв. всяка.

Капиталът е формиран с парична вноска на стойност 5 000 лв. и непарична вноска на стойност 1 221 000 лв., представляваща обособена част от търговското предприятие на учредителя Мостстрой АД гр. София - клон Велико Търново, съгласно Съдебно оценителна експертиза, приета с определение от 27.11.2007 год. на СГС.

Дружеството се управлява и представлява от Орлин Георгиев Хаджиянков-председател, и Лъчезар Ненов Митев-изпълнителен директор, заедно или поотделно.

Днес акциите на Мостстрой АД затвориха при ръст от 8.77% на средните 262.68 лв. През деня се размениха сделки за 1 665 книжа на инфраструктурната компания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg