С решение на СГС в регистъра на търговските дружества бе вписано промяната в номиналната стойностна акциите на Холдинг Пътища от от 25 лв. всяка на 1 лв. всяка и пропорционално увеличение на техния брой на 432 000 броя, при запазване размера на капитала.

Промяна бе вписана и в системата на управление, която вече е друстепенна. Съдът заличи членовете на Съвета на директорите и вписа Надзорен съвет в състав: Председател - Васил Божков; Заместник председател - Нове-АД-Холдинг АД, представлявано от Димитър Гьошев; и Йоана Чолакова.

Новият Управителен съвет ще е в състав: Председател - Орлин Хаджиянков, Заместник председател - Филип Стоянов, Иван Иванов, Тони Петров и Антоанета Орманджиева-Рачева.

Дружеството ще се представлява от Изпълнителните директори Орлин Хаджиянков и Филип Стоянов, заедно и поотделно.

От компанията съобщават, че са сключили договор с Първа Инвестиционна Банка АД за предоставяне на кредит за оборотни средства, в размер на 2.8 млн. евро. Договорът е сключен при осъществяване на обичайната търговска дейност на дружеството и на основание чл. 114, ал. 8 от ЗППЦК за сключването му не се изисква решение на Общото събрание на акционерите.

Акциите на дружеството бяха временно спрени от търговия на 20 декември за срок от три дни, или до 2 януари, включително. За 2007 г. в рамките на редовните сесии по позицията се осъществиха 2242 сделки за 3251 лота на стойност 76.18 млн. лв.