Съдът вписа увеличението на Българска роза-Севтополис

543
Съдът вписа увеличението на Българска роза-Севтополис

С Решение на Старозагорски Окръжен Съд от 18 декември 2007 г. в регистъра за търговски дружества бе вписано увеличението на капитала на Българска роза-Севтополис АД-Казанлък.

Компанията увеличи капитала си от 6.033 млн. лв. на 12.065 млн. лв., чрез издаването на нови 6.033 млн. нови акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

Най-много (2.4 млн. лв.) от набраните средства ще се инвестират в закупуване на каруселен екстрактор и изпарителна инсталация за цех “Фитохимичен”, а по 1.1 млн. лв. ще се вложат в завършване реконструкцията на цех „Твърди лекарствени форми”, нова микробиологична лаборатория и нов Блистер автомат за цех “Твърди лекарствени форми”.

Общо 1 млн. лв. ще струва инвестицията в реконструкция на последна фаза на цех „Фитохимичен”, а реконструкцията и преустройството на склад „Готова продукция” е на стойност 800 хил. лв.

Съответно 500 и 300 хил. лв. ще се инвестират в нов склад за лечебни растения и силози за растения.

За деветмесечието на 2007 г. дружеството има нетна печалба в размер на 936 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 2.077 млн. лв. за година по-рано.

Приходите от продажби на продукция се увеличат с 6.2%, до 9.521 млн. лв. Софарма притежава 49% от капитала на Българска роза Севтополис, докато УПФ Доверие и Телсо АД имат по 6.26 и 6.61 на сто.

Днес по позицията се изтъргуваха 5837 акции на нива от 2.70 и 3.00 лв. за ценна книга, или с 5.37% по-евтино от предходната сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...