Съдът вписа увеличението на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ

504
Съдът вписа увеличението на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ

С решение на Софийски Градски Съд увеличението на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ-София бе вписано в регистъра за търговски дружества, съобщават от борсата.

Фондът увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв., чрез издаване на нови 150 хил. акции с номинална стойност 1 лев всяка една.

Плановете на дружеството предвиждат построяването на комплекс ваканционни апартаменти в Созопол и офис сграда с магазини в София, става ясно от проспекта на дружеството.

Общата стойност на строителните дейности в Созопол се предвиждат да възлязат на около 3.3 млн. евро. Комплексът ще е разположен в местността Буджака и ще е с РЗП 4800 кв. м.

Фондът планира да продаде 70% от апартаментите в комплекса на цена от 1000 евро/кв.м, а останалата част да отдава под наем за 20 евро/кв. м.

В широкия център на София (в близост до бул. Христо Ботев) Глобекс Истейт Фонд планира да изгради офис сграда клас „А” с магазини. Приблизителната стойност на проекта възлиза на 4.84 млн. евро, а обшата РЗП ще е 6400 кв. м.

Необходимият парцел с площ от 1000 кв. м дружеството ще закупи за 1 млн. евро, а апартаментите в сградата ще се продават на цена от 1200 евро/кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg