Съдът вписа увеличението на Индустриален Холдинг България

1021
Съдът вписа увеличението на Индустриален Холдинг България

С решение на Софийски градски съд в регистъра за търговски дружества бе вписано увеличението на капитала на Индустриален Холдинг България от 26.254 млн. лв. на 43.756 млн. лв., съобщават от БФБ-София.

Общата набрана сума от увеличението на капитала на холдинговото дружество е 42.005 млн. лв.

В регистъра бе вписано и преизбирането на члена на Надзорния съвет Константин Зографов, както и на всички членове на Управителния съвет – Божидар Данев, Данета Желева, Ангел Кацаров, Борислав Гаврилов и Бойко Ноев. Изпълнителни директори на дружеството с още един мандат остават Данета Желева и Ангел Стоянов.

Вчера бе оповестено че, "Приват инженеринг" АД, дъщерно дружество на Индустриален холдинг България АД инвестира в акции на ново дружество "ИХБ Шипинг Ко" ЕАД с капитал 200 000 лева, разпределени в 200 000 броя акции с номинал 1 лев.

Новото дружество е с предмет на дейност търговско мореплаване, свързаните с него производствено-технически, спедиторски и посреднически дейности, корабен брокераж и корабно агентиране и други.

Компанията е регистрирана с решение на Варненски окръжен съд от 5 декември 2007 г. и 20 декември 2007 г. Изпълнителен директор на "ИХБ Шипинг Ко" ЕАД е Стефко Сивков.

Както по-рано съобщихме набраните средства от увеличението на капитала ще се вложат приоритетно в морското направление на дружеството.

Консолидираната печалба на Индустриален Холдинг България се е повишила с 42.4% за деветмесечието на годината, до ниво от 9.7 млн. лв., в сравнение с 6.81 млн. лв. година по-рано.

За 2007 г. по позицията се сключиха 11 936 сделки за 6.56 млн. акции на стойност 65.577 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg