Съдът вписа увеличението на капитала на Балканкар-Заря

357
С Решение на Великотърновския Окръжен съд от 8 юни 2007 г. се вписва увеличение на капитала на Балканкар-Заря АД-Павликени от 165 257 лева на 1 322 056 лева, съобщава БФБ.

Издадени са 1 156 799 нови поименни безналични непривилегировани акции с номинална стойност от 1 лев всяка. По този начин всеки акционер ще получи по 7 от новите акции на дружеството.

На 1 юни Общото събрание на акционерите промени устава на дружеството. Според промените „капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на съвета на директорите до достигане на номинален размер от 20 млн. лева”.

Също така компанията ще може да емитира и облигации на обща стойност 200 млн. лв. или равностойността им в друга валута. в срок до 5 години от вписване на това изменение на устава в търговския регистър.

За първото тримесечие на 2007 г. Балканкар-Заря обяви нетна печалба от 98 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 276 хил. лв. за сравнимия период година по-рано.

Днес са изтъргувани 8730 акции на нива от 52 и 67 лв., което е нов исторически максимум по позицията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg