Съдът вписа увеличението на капитала на Евроинс Иншурънс Груп

476
Съдът вписа увеличението на капитала на Евроинс Иншурънс Груп

С решение съд Софийски окръжен съд бе вписано в регистъра за търговски дружества увеличение на капитала на еднолично акционерно дружество Евроинс Иншурънс Груп ЕАД от 1 млн. лв. на 126.142 млн. лева,

Издадени са 125.142 млн. нови, налични, поименни, непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност от по 1.00 лев всяка, при условие че всички новоемитирани акции бъдат записани от едноличния собственик на капитала на дружеството Еврохолд България АД ().

Част от новоиздадените акции, а именно 110.142 млн. от тях, се записват от Еврохолд България АД срещу непарична вноска, съставляваща първо 6 800 044 броя обикновени поименни безналични акции с право на глас, с номинална стойност от по 1 лев всяка една, от капитала на Застрахователно дружество Евроинс АД (), и второ - 1 150 000 броя обикновени налични поименни акции с право на глас, с номинална стойност от по 1 лев всяка, от капитала на ЗОК Св. Николай Чудотворец АД.

Останалите 15 млн. нови, налични, поименни, непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност от по 1 лева всяка се записват от Еврохолд България АД срещу парична вноска в капитала на Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, в размер на 15 млн. лв.

До момента днес книжата на Еврохолд България се търгуват на нива от 6.45 до 6.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg