Съдът вписа увеличението на капитала на Захарни заводи

509
С Решение на Великотърновски окръжен съд от 16 октомври бе вписано увеличението на капитала на Захарни заводи АД-Горна Оряховица () със собствени средства (резерви) от 694 552 лв. на 8 334 624 лв. чрез издаване на 7 640 072 броя безналични, поименни акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

По този начин всеки акционер получи по 11 безплатни акции, които предстои да бъдат въведени за търговия на БФБ.

На проведеното през септември ОСА бяха приети и промени в устава на дружеството, според които капиталът му може да бъде увеличен по решение на управителния съвет до достигане на номинален размер от 15 млн. лв.

Още към устава се добави и точка управителният съвет да може да взема решения за емитиране на облигации с общ размер не повече от 20 млн. лв. или равностойността им в друга валута.

Управителният съвет има право да взима решения за увеличаване на капитала и издаване на облигации в срок от 5 години след вписването на измененията в устава и търговския регистър.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право да получи акции от увеличението на капитала бе 26 септември 2007 г.

Захар инвест АД притежава 43.00% от капитала на дружеството, докато ГУ-Фарадей ЕООД и Ритъм-4-ТБ ЕООД имат по 25.58 и 25.55 на сто.

До момента днес няма сделки по позицията, като офертите купува/продава са на нива 25.22/26.50 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...