Съдът вписа увеличението на капитала на Зенит Имоти АДСИЦ

511
Софийски градски съд вписа увеличения капитал на Зенит Имоти АДСИЦ () от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., съобщават от Българска фондовас борса. Емитираните нови 150 хил. акции бяха записани от Зенит Агрохолдинг АД.

През юли Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Зенит Имоти АДСИЦ за извършване на следната дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парична средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти.

Учредители на дружеството са Зенит Агрохолдинг АД със 76% от капитала и пет физически лица с по 4.8% от капитала. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Владимир Москов – Председател на СД и Изпълнителен директор, Георги Менов –Заместник-председател на СД, Любен Витанов – член на СД.

Фондът планира да се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти.

Сред инвестиционните му планове са изграждане на затворен жилищен комплекс в София и закупуване на земеделска земя в район Монтана.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg