Софийски градски съд вписа увеличението на капитала на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ-София, става ясно от публикация на Българска фондова борса.

Фондът увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 2.198 млн. лв., чрез издаването на 169 804 акции с номинална и емисионна стойност от 10.00 лв. всяка.

Набраните 1.698 млн. лв. ще бъдат използвани от дружеството за покупката на апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража в комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж. к. Овча Купел.

В първия си проект дружеството е взело решение да придобие 13 апартамента и 2 гаража, като размерът на инвестицията е 1.328 млн. лв. Очаква се комплексът да бъде окончателно приключен през април 2008 г., докато приходите ръководството пресмята на 2.008 млн. лв.

До момента продадени са общо 5 от 13-те апартамента, а за останалите 8 има сключени предварителни договори. (Сделките ще бъдат изповядани през декември, след приключване на увеличението на капитала).

От втория си проект компанията има разрешение да придобие 5 апартамента, 1 гараж, магазин/офис и фитнес зала. Размерът на инвестицията е 644 хил. лв., а очакваните приходи са 964 хил. лв.

Към 1 октомври от дружеството има продадени 4 апартамента, а за последния има сключен предварителен договор.

Останалата част от средствата ще се използва за покупката на нов имот. През октомври от Сити Дивелъпмънт съобщиха, че се намират в напреднала фаза на проучване на терен от 4 дка в Горна баня.