Съдът вписа увеличението на Специализирани Бизнес Системи

446
Съдът вписа увеличението на Специализирани Бизнес Системи

С решение на Софийски градски съд увеличението на капитала на Специализирани Бизнес Системи АД бе вписано в регистъра за търговски дружества, съобщават от Българска фондова борса.

Компанията осъществи първичното си публично предлагане, като увеличи капитала си от 3.319 млн. лв. до 5 млн. лв. чрез предлагането на 33 620 акции с номинална стойност 50.00 лв. и емисионна стойност 68.00 лв.

Дружеството е с капитал 5 000 000 лв., разпределен в 100 000 броя обикновени поименни безналични акции с право на глас, с номинална стойност 50 лв. всяка. Общо от IPO-то компанията привлече 2.286 млн. лв., които възнамерява да използва за разширяване на логистичната мрежа и разширяване на продуктовото портфолио.

Основната дейност на дружеството включва внос и износ, дистрибуция и сервизиране на РС компоненти и системи, доставка, инсталация и сервизиране на компютърна техника и офис автоматизация, изграждане на цялостни решения за информационни системи и др.

През 2007 г. компанията очаква нетна печалба от 326 до 418 хил. лв., в зависимост от разработените песимистични и оптимистични варианти, докато приходите от основна дейност ще са между 14.774 млн. лв. и 16.328 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg