Съдът вписа увеличението на Стара планина Холд

523
Съдът вписа увеличението на Стара планина Холд

С решение на Софийски градски съд в регистъра за търговски дружества се вписа увеличението на капитала на Стара планина Холд АД-София, съобщават от борсата.

Холдинговото дружество предприе увеличение на капитала от 1.75 млн. лв. на 21 млн. лв., чрез издаването на 19.25 млн. броя нови акции с номинална стойност 1 лв. всяка.

Увеличението на капитала се извършва за сметка на натрупани резерви и неразпределена печалба от минали години, като по този начин досегашните акционери ще получат по 11 нови, безплатни акции.

Стара планина холд АД отчита печалба от 1.588 млн. лв. (0.85 лв. на акция) за първото тримесечие на годината, в сравнение с 588 хил. лв. година по-рано (0.336 лв. на акция), показват данните от отчета на дружеството.

Нетни приходи от продажби нарастват с 28.9%, до 22.39 млн. лв., спрямо 17.37 млн. лв. Финансовите приходи възлизат на 591 хил. лв. и са основно в резултат на продажбата на участието на холдинга в Хайдушки поляна ЕООД.

За изминалата седмица по позицията се сключиха 93 сделки за общо 9902 броя на обща стойност 79 308.26 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg