САФ Магелан прогнозира консолидирана печалба от 2.5 млн. лв.

553

САФ Магелан () прогнозира, че консолидираните приходи към 30 септември ще са 20 млн. лв. и печалба от 2.5 млн. лв., гласи собщение, изпратено до Българска фондова борса.

От компанията очакват последното тримесечие на годината да бъде по-силно от предишните три. До края на годината дружеството възнамерява да пусне първия ефективен интернет магазин за онлайн търговия с хранителни продукти, включваща доставка до клиента на: месо и местни продукти, риба, рибни продукти и морски деликатеси, млечни продукти, вина и зехтини.

Интернет-магазинът ще бъде както с business to business насоченост, така и за работа с индивидуални клиенти. САФ Магелан, заедно с принадлежащите му търговски дружества, е партньор на всички супермаркетни вериги в страната в областите: месо и местни продукти, риба, рибни продукти и морски деликатеси и млечни продукти, съобщават от компанията.

За периода от 1 април до 30 юни, или второ тримесечие на 2007 г., САФ Магелан АД има печалба преди данъци в размер на 716 хил. лв. Нетните приходи от продажби за периода са на стойност 10.018 млн. лв., като половината от тях са от продажби на стоки, а 4.891 млн. лв. са в графата „Други”.

Днес позицията не бе активна. За последно акциите са се търгували на 18 октомври при цена от 25 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg