САФ Магелан (

) прогнозира, че консолидираните приходи към 30 септември ще са 20 млн. лв. и печалба от 2.5 млн. лв., гласи собщение, изпратено до Българска фондова борса.

От компанията очакват последното тримесечие на годината да бъде по-силно от предишните три. До края на годината дружеството възнамерява да пусне първия ефективен интернет магазин за онлайн търговия с хранителни продукти, включваща доставка до клиента на: месо и местни продукти, риба, рибни продукти и морски деликатеси, млечни продукти, вина и зехтини.

Интернет-магазинът ще бъде както с business to business насоченост, така и за работа с индивидуални клиенти. САФ Магелан, заедно с принадлежащите му търговски дружества, е партньор на всички супермаркетни вериги в страната в областите: месо и местни продукти, риба, рибни продукти и морски деликатеси и млечни продукти, съобщават от компанията.

За периода от 1 април до 30 юни, или второ тримесечие на 2007 г., САФ Магелан АД има печалба преди данъци в размер на 716 хил. лв. Нетните приходи от продажби за периода са на стойност 10.018 млн. лв., като половината от тях са от продажби на стоки, а 4.891 млн. лв. са в графата „Други”.

Днес позицията не бе активна. За последно акциите са се търгували на 18 октомври при цена от 25 лв.