Само седем компании вече отговарят на критериите за маржин покупки и къси продажби

760
Само седем компании вече отговарят на критериите за маржин покупки и къси продажби

Книжата на Индустриален Холдинг България вече не отговарят на критериите за маржин покупки и къси продажби, сочат данни от ежедневния бюлетин на борсата.

Финансови инструменти, които могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби и с които могат да се извършват къси продажби на територията на Република България, са финансови инструменти, допуснати до търговия на регулиран пазар, които през последните 20 сесии на регулирания пазар отговарят едновременно на четири изисквания.

Първо - с тях да са сключвани сделки на регулирания пазар най-малко през 15 сесии; второ - минималният среднодневен обем от финансови инструменти, с които са сключени сделки на регулирания пазар, е не по-малко от 5000 броя; трето - среднодневният брой сключени сделки на регулирания пазар е не по-малко от 30 и четвърто - произведението от броя финансови инструменти от дадена емисия и цената на затваряне за последния ден на търговия с този финансов инструмент на регулирания пазар е не по-малко от 20 млн. лв.

След отпадането на Индустриален Холдинг България на тези критерии вече отговарят седем компании.

Това са Софарма, Централна кооперативна банка, Еврохолд България, Първа Инвестиционна Банка, Монбат, Химимпорт и Зърнени Храни България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...