С решение на Заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ Управление "Надзор на инвестиционната дейност Димана Ранкова се удължава срокът за временно спиране от търговия с 9 от спрените в петък (2 март) 27 публични компании, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Това са Кюстендилски плод, МБЕ-гара Хитрино, Месокомбинат-Казанлък, Малък Искър

АД-Джурово, Победа ТВ, Резервни части, Сердика-Кула, Слънчеви лъчи и Стоманени тръби, като компаниите няма да се търгуват на БФБ-София по-късно от 21 март 2007 г.

С други 15 дружества от Комисията за финансов надзор не разреши удължаване на срока за временно спиране. Това са : Оранжерии АД-Сливен, Ципринус, Екарисаж-Тенево, Енергокабел АД, Хасково-Табак, Химко, Изотсервиз Холдинг, Интериор, Коприна, Месокомбинат-Смолян, Металокерамика, Симко, Сънитекс, Преработващи технологии, Винарска изба Врачанска теменуга и Възраждане 26 Холдинг. Търговията с тях ще стартира от утре (8 март 2007 г.).

Поради представяне на отчет за текущия етап на производството по несъстоятелност от страна на Машпроектинженеринг АД-Стара Загора и Интериор АД-Елена, с което отпада основанието за временно спиране, се прекратява наложената мярка "временно спиране от търговия" считано от 8 март 2007 г.