Сандански-БТ ще се влива в Лийв табако А. Михайлидис

1635

Сандански - БТ АД ще се влива в Лийв табако А. Михайлидис Сандански. За това ще решават акционерите на Лийв табако А. Михайлидис по време на предстоящото общо събрание на компанията, насрочено за 4 юни, съобщава Държавен вестник.

Общото събрание ще гласува и за увеличение на капитала на компания от 1.91 млн. лв. на 2.12 млн. лв., чрез закупуване на 211 хил. акции, съразмерно на дела на всеки акционер.

Общо 90% от капитала на Лийв табако А. Михайлидис е притежание на Капники А. Михаилидис, докато останалите 10 на сто са притежание на Струмица Табак.

Лийв табако А. Михайлидис бе единственият кандидат в обявения конкурс от Булгартабак холдинг за продажбата на 99.946% от капитала на Сандански – БТ.

Предложената цена през януари 2007 г. бе 2.308 млн. лв. Купувачът е е сред основните купувачи и преработватели на български ориенталски тютюни

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg