От Специализирани Бизнес Системи АД-София (

) съобщават, че в търговския регистър при СГС е заявено в срок вписване на намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 50 лева на 5 лева всяка.

Поради провежданата в съда инвентаризация обаче, към настоящия момент получаването на съдебното решение за вписване на намаляването на номиналната стойност не е възможно, допълват от компанията.

От днес бе възстановена търговията с акциите на Специализирани бизнес системи АД, която бе преустановена на 2 януари.

Спирането й бе продиктувано от взетото решение на проведеното на 15 декември извънредно ОСА за промяна в номиналната стойност и броя на акциите, издадени от компанията.

Предвид факта, че към 4 януари (датата на изтичане на срока за временно спиране) в борсата не бяха постъпили доказателства относно вписване на решенията на ОСА на дружеството в търговския регистър, респективно за отразяване на съответните промени в регистъра на ЦД, бе възстановена търговията с акциите на Специализирани Бизнес Системи.

На проведено ОСА през декември, акционерите на СБС приеха решение за промяна на номиналната стойност на акциите от 100 хил. броя и номинална стойност от 50 лв. всяка, на 1 млн. с номинал от 5 лв.

Днес акциите на СБС гябят почти 30%, до средно ниво от 95.98 лв. при изтъргуван обем от 862 книжа.