Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 19 октомври 2007 г., на което ще се гласуват промени в устава на дружеството, включително и увеличаване капитала на дружеството до 100 млн. лв. чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции”.

Промените включват също, в срок до 5 години считано от 19 октомври 2007 г. Съветът на директорите да може да приема решения за издаване на облигации при общ размер на облигационния заем до 100 млн. лв.

Акционерите ще гласуват и за освобождаване от длъжност на Тачо Петров Тачев като член на Съвета на директорите. За нов член на Съвета на директорите е предложен Янко Илиев Кръндаров за срок от 5 години.

ОСА ще гласува и за промяна на наименованието на дружеството на Заводски строежи АД.
При липса на кворум събранието ще се проведе на 2 ноември 2007 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 3 октомври 2007 г.

В резултат на търгово предложение на цена от 36 лв., Софстрой АД-София придоби 50 489 акции на Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник, представляващи 36.7669% от капитала.

Към момента притежаваните от Софстрой АД-София акции на дружеството възлизат на 125 266 броя, равняващи се на 91.22% от капитала на компанията.

На 28 август стана ясно, че от Софстрой възнамеряват да отправят ново търгово предложение на цена от 36.05 лв. за ценна книга.

Търговият предложител заявява, че веднага щом са налице законовите условия за това, възнамерява да поиска отписването на Заводски строежи-ПС-Перник АД-Перник от регистъра на публичините дружество, воден от КФН.