С Възлагателно писмо от 2 юли 2008 г. Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” определи Сдружение „Трейс – Плевен” с водещ партньор „Трейс Груп Холд” АД за Изпълнител на обект „Рехабилитация на пътната инфраструктура, Лот 2 – Северозападна и централна северна област, идентификационен номер RIRP/W-02”.

Продължителността на строителния период е 18 месеца, а стойността на договора е 24 304 118.09 лева.

Предстои подписване на договор, също става ясно от сайта x3news. Общата дължина на пътя, който ще се ремонтира, е 44.6 км.

Строителните и възстановителните работи ще се изпълняват по формата на Договорните условия на Международния съюз на консултант – инженерите ФИДИК. Проектът е част от Програмата за ремонт и рехабилитация на транзитната пътна мрежа в Р. България – Проект „Транзитни пътища V”.

Проектът включва - Земни работи, включващи изкопи, дренажи, разваляне на съществуваща асфалтобетонова настилка и основа от трошен камък, фрезоване; Асфалтови работи; Пътни работи, включващи изпълнение на основни пластове от зърнести материали, полагане на основа за банкети, бетонови бордюри, монтаж на стоманена предпазна ограда, хоризонтална маркировка и веритикална сигнализация; Ремонт на настилката и пътното тяло; Ремонтни работи на големи съоръжения и др.

Проектът се финансира от Международна банка за развитие и реконструкция.

Днес акциите на компанията поскъпнаха с 1.77% до 115 лв.