Сдружение „Пътища Видин”, в което „Холдинг Пътища” АД е водещ партньор, сключи договор за изпълнение на „Проект за рехабилитация на пътната инфраструктура, Лот 1 – Северозападна област” на стойност 13 993 496 лв. без ДДС, става ясно от съобщение в Бюлетин на Profit.bg.

Днес Общото събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД взе решение да увеличи капитала на компанията от 432 хил. лв. на 30.67 млн. лв.

За целта от дружеството ще емитират нови 30.24 млн. нови акции, а старите акционери ще получат за всеки притежаван от тях лот по 70 нови акции.

Нека припомним, че нови два договора сключиха дружества от структурата на Холдинг Пътища. Това са „Пътностроителна техника” ЕАД и новопридобитото „Пътстройинженеринг” АД.

Пътностроителна техника ще рехабилитира, възстановява и ще извършва текущ ремонт на уличната мрежа и общински пътища в община Дупница. Стойността на контракта е 400 хил. лв. без ДДС, или 480 хил. лв. с ДДС.

От своя страна Пътстройинженеринг подписа договор на стойност 197 500 лв. без ДДС, или 237 хил. лв. с ДДС, за основен ремонт на общински пътища - Враца по две обособени позиции.

Днес акциите на Холдинг Пътища загубиха 3.66% от стойността си до средно ниво от 941.95 лв.