Последното плащане към Сдружение „Тракия IV", изпълнител на Лот 4 на автомагистрала „Тракия" в участъка Ямбол - Карнобат, е одобрено на 6 октомври и е в размер на 26.15 млн. лева с ДДС, на база предоставен Сертификат № 6, показва справката, предоставена на Profit.bg от Агенция „Пътна инфраструктура".

Припомняме, че водещ партньор в сдружението е Холдинг Пътища, като участници в него са още свързаните с холдинга Пътностроителна техника, Видапътстрой, Бургаспътстрой, Пътинженеринг М, обявените в несъстоятелност Мостстрой, както и Галчев инженеринг груп, Пътинженерингстрой - Т и дружеството АБ.

Общо изплатените за тази година сертификати на сдружението от управляващия орган са на стойност 85.687 млн. лева с ДДС, което е близо 41% от бюджета на проекта - 174.706 млн. лева без ДДС (първоначално обявен), или 209.647 млн. лева с ДДС.

От АПИ ни увериха, че дейностите по строителството на участъка продължават, като експерти на агенцията са били на проверка днес.

На 14 септември върху сметките, банковите касети и вземанията на Холдинг Пътища в Първа инвестиционна банка и в УниКредит Булбанк бе наложен запор в полза на Обединена българска банка до размер на 7 566 535.55 лева. Запорът е наложен за задълженията на едноличното дружество Инфраком 2007 по договор за кредит с ОББ, по което задължение публичният холдинг е солидарен длъжник.

Акциите на Холдинг Пътища не се търгуваха на борсата днес. Последните сделки са от понеделник, като цената на затваряне тогава е 0.26 лв. за лот.