Седмицата стартира без ясна посока на БФБ

465
Седмицата стартира без ясна посока на БФБ

Отново със слаба активност стартира първата борсова сесия на седмицата. Очакванията на пазарните участници са за запазване на търговията в рейндж и през следващите пет дни.

Индексът на сините чипове SOFIX се понижи с 0.59%, до 1021.94 пункта, докато BG40 до момента добавя минималните 0.08%, до 251.44 пункта.

Натиск се наблюдава при ИХ България и Албена Инвест Холдинг, където имаме понижения, съответно от 2.46% и 3.18%, до нива 5.95 лв. и 9.10 лв. за акция.

Книжата на Софарма също са сред губещите със спад от 2.25%, до 4.25 лв.

В същото време по позицията на Оловно цинков комплекс е отчетено повишение от 3.39%, до 28. 69 лв. за брой.

Търсенето при Алкомет остава силно, като днес при обем от 2 801 лота имаме ръст от 1.6%, до цена 6.30 лв. за ценна книга.

При Монбат имаме минимален спад от 0.17%, до цена от точно 12 лв. От производителя на акумулатори съобщиха, че през август са изкупили обратно собствени акции за близо 1 млн. лв.

Търговията с акциите на Еврохолд България се запазва на същите нива от петък - 4.90 лв. Нека припомним, че компанията оповести шестмесечните си резултати след края на последната борсова сесия миналата седмица.

Оборотът на БФБ след първите 90 минути търговия възлиза на едва 600 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...