Секторни кръгли маси – новият начин за привличане на емитенти на борсата

747
Секторни кръгли маси – новият начин за привличане на емитенти на борсата

Секторните кръгли маси ще са новият начин за привличане на компании на Българска фондова борса, каза за Профит ТВ Румен Соколов, главен експерт по привличане на нови емитенти в институцията.

Новият формат ще кани компании от сектори, които не са добре представени на Българска фондова борса. Пред тях експерти от борсата ще обясняват предимствата на публичността и набирането на капитал от капиталовия пазар.

За популяризирането на капиталовия пазар до момента бяха проведени четири кръгли маси – първата бе във Варна, а следващите в Пловдив, Велико Търново и Ст. Загора.

През настоящата година ще се състоят и последните две маси, както и конференция, посветена на “Перспективите пред капиталовите пазари в Югоизточна Европа”, която ще се проведе през септември.

Основни теми на конференцията ще бъдат предизвикателствата пред борсите от региона в условията на глобализиращите се капиталови пазари, възможностите за привличане на повече инвеститори и ползите от консолидацията на пазарите в Югоизточна Европа.

Поканени за участие във форума са изпълнителните директори на борсите в региона, представители на водещи европейски борси, както и чуждестранни институционални инвеститори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg