Италианската информационна агенция АСКА съобщи днес за семинар в Перуджа, посветен на перспективите за развитие на българския пазар и възможностите, които той предоставя на фирми от областта Умбрия.

Семинарът се състоя в петък следобед и бе организиран от Търговската камара на Умбрия, Конфедерацията на едрите работодатели (Конфиндустрия) и асоциацията Интеркоопер.

Участваха завеждащият икономическата служба при българското посолство в Италия Бойко Къдринов и предствителката на министерството на икономиката на Република България Ана Лазарова.

Инициативата е част от поредица срещи, които целят да стимулират участието на малки и средни италиански предприятия в проекти за регионално развитие и, по-конкретно, в постигането на споразумения за търговско и промишлено сътрудничество в областта на опазването на околната среда, енергетиката, информатиката, телекомуникациите, електрониката, строителството и машиностроенето.

Илюстрирани бяха перспективите за икономическо развитие на България, която неотдавна се присъедини към ЕС, както и предоставяните икономически и търговски възможности за италианските предприятия в съответствие с новото европейско планиране за периода 2007-2013 година, отбелязва агенция АСКА.