Луфтханза Техник София получи сертификати BS OHSAS - 18001:2007 Система за здравословни и безопасни условия на труд и ISO 14001:2004 - Система за опазване на околната среда, информират от компанията.

Стандартът OHSAS 18001:2007 е международно призната система за управление на безопасните и здравословни условия на труд. Той акцентира в по-голяма степен върху аспекти като безопасност и здраве, отколкото върху производството.

Стандартът ISO 14001:2004 е стандарт за управление на околната среда. Той съдържа изискванията към Системите за управление на околната среда (СУОС). Предназначението му е да помога на всякакъв вид организации да защитават околната среда, да предотвратяват замърсявания и да подобрят контрола на вредните въздействия върху природата.

Луфтханза Техник София е част от глобалната мрежа на Lufthansa Technik Group, специализираща в поддръжката, възстановяването и основните ремонти на самолети, компоненти и двигатели. Българската компания осигурява базова поддръжка на самолети от семейството Airbus A320 и на Boeing 737 Classic и Next Generation в модерното съоръжение, открито на 28 октомври 2008 г.

Lufthansa Technik AG и Bulgarian Aviation Group инвестираха повече от 20 млн. евро за модернизация на хангара, доковите съоръжения, за инструменти и работни материали и за обучение на служителите. За този проект Луфтханза Tехник София ООД получи сертификат за инвеститор „Клас А" и наградата „Инвеститор на годината 2008".

Сн.: Бернд Фрекман, изп. директор на Луфтханза Tехник София ООД и др. Томас Щюгер, гл. изп. директор „Продукти и услуги" на Lufthansa Technik AG (от дясно на ляво)