„Оптималният вариант за удължаването на борсовата сесия, според мен, е до 16.00 ч.", заяви изпълнителният директор на Българска фондова борса Иван Такев в отговор на въпрос от страна на Profit.bg по време на представянето на „Стратегията за развитие на БФБ-София до 2012 г.

Все пак, въпросът дали и с колко да се удължи сесията ще подлежи на дискусия, като решение за това може да се очаква във втората половина на 2010 г., предаде репортер на Profit.bg.

Асен Ягодин, председател на СД на БФБ, отбеляза, че „ще се изчака приключването на полугодието и едва след това ще се прецени с колко биха могли да се ревизират таксите и комисионите за търговия на борсата".

Според него, ако се предприеме подобно действие, то ще е насочено към най-активните посредници на пазара, с цел допълнително стимулиране на търговията.

Би могло да се очаква, че евентуалното намаляване на таксите и комисионните за търговия ще означава и понижение на заплащаните клиентски комисиони към посредници.

„Стратегията остава отворена. Надявам се на активно участие от страна на КФН, ЦД и Министерството на финансите, като целта е в края на 2012 г. Българска фондова борса да е един от регионалните лидери", заяви на свой ред Асен Ягодин.

Ръководството на БФБ неколкократно подчерта по време на официалното представвяне на стратегията за развитие на оператора, че ще заложи на откритостта в процеса на вземане на решенията, както и на сътрудничество с ангажираните в развитието на капиталовия пазар институции и организации.

На срещата присъства и изпълнителният директор на Централен депозитар Иван Димов.

Тук може да се запознаете с пълния текст на Стратегията за развитие на БФБ-София до 2012 г.

Очаквайте видео материала от официалното представяне на Стратегията за развитие на БФБ-София до 2012 г.!